Det är inte SLU(t) än

(jodå: rubben är till för att reta vissa kommentatorer. Även om det här är Researcher så är jag också deep.ed…)

Leon har hittat grunddokumentet runt SLU:s kampanj “Koldioxidens Vänner”. Och jag står fortfarande fast vid min initiala åsikt: målet är gott men exekveringen är illa tänkt. Nina, som har en av de briljantaste hjärnor jag vet, har funderat:

Har man ett kännedomsproblem? Ett attitydproblem? Ett beteendeproblem? SLU-lösningen är väl anpassad för situationen “alla vet vilka vi är men vi har blivit daterade och ingen bryr sig om oss längre”. Då kan man vrida och vända och skaka om och bygga lager och övverraska. Exempel på det som verkar ha funkat är Show me your Sloggi och Whopper Freakout.
Men SLU som miljöuniversitet är inte Sloggi eller Whopper eller ens Pommac. Och då blir det här väldigt luddigt. Vem protesterar mot vad, liksom?

Jag tror helt enkelt att SLU missat en bit i sin analys: de är inte kända som miljöuniversitet – alltså borde de jobbat med den imagedelen istället för att försöka plussa på vad man tror att man redan är. Helt enkelt skapar man både faran för att göra kontraproduktiv reklam men också att man försöker att höja sig över mängden: problemet är att mängden inte har någon aning om vem det är som höjer sig över den – och det hela blir i bästa fall förvirrat i värsta fall bakslag både för SLU och för miljön eftersom då SLU:s kärnvärden inte är allmänt kända så blir uttalanden som de från Koldioxidens Vänner just de fakta som SLU menar måste finnas.

(Tidigare postning: What a SLU(t))

9 thoughts on “Det är inte SLU(t) än

 1. Fredo

  HÅLLER MED. Och det skrek jag visst ut. Stod på perrongen och granskade reklamen igår och jag blir bara förbannad. Har sett filmen, tittar på affischerna, tittar på logon. Undrar vafan den nästan ser ut som SL eller SJ för. Vad begär de av mig? A lot skulle jag vilja säga. Idag river jag ner dem om jag så riskerar att påkörd av linje 4 mot Skarpnäck.

  Fredo’s last blog post..I kölvattnet av köttfärsincidenten.

 2. Johan Jansson

  Man brukar säga att ett bevis på att något är bra är att det kopieras. Gratulerar dig till att du hittat till min blogg och i stort sett snott rubriken rakt av (se länk i namnet). Väl researchat!

 3. Researcher

  *hahaha* Sorry Johan. Men att lattja med SLU och ett t har jag gjort redan innan. Och nej, din blogg har jag bara läst i samband med att du dök upp i min pinglista inne i Dashboarden. Sno rubbar behöver jag inte – helt enkelt eftersom Researcher är en smula både äldre, mer välkänd och inte i behov av den PR som det skulle ge. Ledsen, men när det gäller bloggande lirar du i en annan division.

  Researcher’s last blog post..Det är inte SLU(t) än

 4. Johan Jansson

  Åhhh! Vad du är duktig! Copywriting, var det så det stavades?

  Sedan kan du ju kolla i:
  http://knuff.se/q/koldioxidens+v%E4nner
  och se att mitt inlägg med SLU(T) på svenska gjordes en timme innan ditt pinsamma ekivoka “copywritande” på engelska. Men fakta är väl inte så viktiga i sammanhanget. Vem skall jag lära mig om kopiering av; dig?

  Det var kul att läsa några inlägg i din blogg. Men med den attityden till dina läsare känner jag mig inte manad att återkomma. Det finns bättre bloggar som tar upp ungefär det du gör, men bättre och, just det, mer originellt.

 5. Niclas (admin Researcher) Post author

  Well. Gör som du vill. Jag tycker det är trist att du och andra mest är intresserade av en rubrik istället för själva ämnet. För övrigt visste jag inte att det automatiskt är kopiering om ett inlägg är skrivet innan eller efter något… Och varför skriver du inte din kommentar där?

 6. eric

  Miljöuniversitet eller inte, uppenbarligen har de lyckats få tillräcklig uppmärksamhet för att människor till och med ska ta reda på vilka de (egentligen) är. Så någonstans har de i alla fall lyckats, i alla fall med kännedomsproblematiken.

  Vad jag tycker är mer märkligt är att ett universitet gör narr av människor som har åsikter som inte överensstämmer med de etablerade. Motsatsen till syftet med högre utbildning.

  eric’s last blog post..Whopper Freakout slår alla rekord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *