En rekommendation och en vision

*sniff* Det är sånt här som gör att man blir sugen på att blogga:

“Niclas calls his own blog ‘researcher’ but that is only half the truth, he dives deep into every detail of every job project at a near obsessed level with a passion. Researcher on speed might be more apropos. His blog, which is impressive in size, is full of golden nuggets of information he’s gathered and generously shares.”

Från Åsks recommendation av mig och Researcher i LinkedIn.

Jag återkommer. Researcher ska uppstå ur askan. Igen.

Min känsla är att Researcher framöver inte primärt ska rikta in sig alls på nyheter som finns i de sk. branschtidningarna (om de inte helt enkelt är så surrealistiska som Rislunds egenartikel eller innehåller matnyttig info som bygger vidare på en tanke jag har). Istället ska jag försöka att satsa på att bli bättre på att skriva om saker som omskrivs i internationella reklammedia och bloggar. Min inriktning kommer fortfarande vara att det jag skriver om ska vara något som jag sedan kan spinna vidare på – Researcher är ingen ren nyhetsblogg utan en blogg om marknadskommunikation. Eftersom jag är planner kommer mesta fokus självklart ligga på varumärken, målgruppsanalyser och liknande. Det innebär att jag också fortsätter att dumpa ut länkar med korta kommentarer som kan handla om ekonomi, samhälle etc. eftersom det är saker som påverkar de marknadsstrategiska frågor som jag är mest intresserad av.

Ni som (fortfarande) hänger i och läser mig: vad tycker ni om det?

8 thoughts on “En rekommendation och en vision

 1. lord Fredruk

  “Min känsla är att Researcher framöver inte primärt ska rikta in sig alls på nyheter som finns i de sk. branschtidningarna…”

  Framöver? Ursäkta? Jag trodde att det är just det du gör.
  Rock on.

 2. Fredrik

  Det låter alldeles strålande! Keep up the good work! Kikar på din blogg stort sätt varje dag, alltid intressant att läsa dina åsikter.

 3. Admin Researcher Post author

  Jonas. Vad gäller den mer teoretiska delen om planning så känns du mer solid :D

 4. Jonas

  Nu har det varit ganska tyst ganska länge här!

  Jobba inte ihjäl dig Niclas, du måste hinna med att leva, jag menar, blogga också:)

  Att vara teoretiskt solid låter bra, tack för den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *