Ett annat kreativt getto

Ibland känns det bara “varför har ingen tänkt på det här?”. Historien om danska Creative Ghetto är en sån sak. En sorts praktisk utbildning för reklamare med invandrarbakgrund. Och som fungerar som en think tank för idéer gentemot en målgrupp som blir större och större, och mer och mer kapitalstark. Som Sebastian Overgaard, en av de som startade utbildningen/byrån säger:

Det här var inget vi startade för att vara politiskt korrekta, här finns kunskap som företagen i dag behöver.

Tyvärr är det – som många andra bra idéer – endast ett projekt. (E24.se) ((Lite tröttsamt är journalistens mycket märkliga sätt att beskriva kreativt arbete: “omgivna av gula och gröna post-it-lappar, det viktigaste verktyget för ett kreativt idéskapande.” Själv tycker jag det är hjärnan jag…))

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *