Collins karameller

Please copy me har intervjuat Lasse Collin, platinaäggsvinnare och copywritinggigant i Sverige. Intervjun är fylld av svensk reklamhistoria, tänkvärdheter för reklamare i gemen och för copywriters i synnerhet – och självklart ett gäng “soundbites”. Skönast är Collins avslappnade inställning till språket:

Egentligen är det ju skit samma hur det är skrivet, bara mottagaren förstår vad du menar. Språklära och rättstavning har inte så mycket med kommunikation att göra, det är i viss mening mera en halvfascistisk ordningsfråga.

Jag satt själv och intervjuade en potentiell copywriter och han frågade hur man bäst lärde sig att skriva bra copy. Mitt svar handlade om att veta vad man bryter mot för konventioner och att läsa mycket copy – fr a den copy som skapades i samband med den kreativa revolutionen av DDB och av Arbmans.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *