Året 2006 – vad tycker ni?

Jag håller på att sätta ihop en lista över det svenska reklamåret. Vad var bäst vad var sämst? Vem var snyggast och vad snackades det mest om?
Och jag insåg att jag har ett minne som en guldfisk.
Så – ge mig era bästa sämsta, buzzen, listningarna, missarna, flipparna – så sätter jag ihop en lista med kredd till den som kommit med förslaget. Var kreativa!
Sen kommer ni överhopas av diverse listor och länkar till listor (jadå dab – jag kommer med en postning om Adlands extensiva årslistning) både här och på systerbloggen deep.edition.

Related Posts

3 thoughts on “Året 2006 – vad tycker ni?

 1. Beta Alfa

  Några korta spontana:

  Moderaternas “Nya arbetarpartiet”.
  Edelman + Wal-Mart = fuskbloggar.
  Kycklingregn över bloggosfären från Buzzador.
  Mentosfontäner.
  Året då buzz, wom och viral blev lika omskrivna som kungen i media.
  Viggo talar ut om sin dagbok och sexiga rubriker.
  Bloggreklam, Lassbo och upptrissade besökssiffror.

  Där tog det tillfälligt stopp. :-)

 2. Dabitch

  mediahajp:

  Sämst – förvirrade falska siffror och allmän blogghajp. Nej attentions felstavade amatörartikel kanske? hahahahaha! Nej gud jag vet inte.

  Reklamhajp: Telenors come together är ganska skön, Perle gillar den iaf. Vasakronan är en blek kopa. Miami i gtb hittade på alla möjliga hyss med äpplen och guvetallt, The Fan Club höll galen/guerilla ställningarna i Malmö – vem regerade i stockholm? Åkestam.holst väl? För övrigt gjorde dom ganska korkad reklam för messmör på tub.
  LAFA kondomreklamen var extra-kul för mig för en gammal polare dyker upp i filmen (http://commercial-archive.com/129257.php ). Alla partiers reklam var rätt beige men folkpartiets var nog mest felaktig.

  Sämst: Bergs demonstreras för svea kebab? Lägg av. Sämst tajming, Öhmans dödar Floyd Patterson: http://commercial-archive.com/129657.php

  Mest ankdamm, åh du, det var väl Lassbos bloggmobbning/posering i bikini åt en möjligen nasse-konstnär som fick Ebba att uttala sig i resume om att man inte skulle ha bikini, eller hur det nu var.

 3. Pingback: Researcher » Listan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *