Vi var först (även om vi inte heter samma sak)

Det här är nog den roligaste och samtidigt den sorgligaste varumärkes/namingnyheten på länge: rörfirman Utube anser att sajten YouTube antingen ska byta namn eller på annat sätt se till så att Utube slipper strulet med att många går in på deras sajt och därmed skapar problem genom att trafiken blir för hög. Deras argument är att “de var tio år före”. Ett argument som åtminstone inte skulle hålla i Sverige. Och knappast ens i USA eftersom namnen faktiskt inte är lika. Så det hela kommer helt enkelt sluta i att en rörfirma med en ordinär sajt slänger ut pengar på dyra immaterialrättsadvokater. Och förlorar. (IDG.se)

En sidoeffekt kommer att bli att rörfirman kommer att få ännu mer “oönskad” trafik till sin sajt i samband med sin stämning mot YouTube. Lite att “farka” sig själv av misstag.

Related Posts

One thought on “Vi var först (även om vi inte heter samma sak)

  1. Erik

    Sannolikt står inte rörfirman för advokatkostnaderna utan någon som ser en bra affär i att driva processen. YouTube borde hur som helst göra upp i godo och erbjuda Utube hosting, och placera en banner (med avkastning för Utube förstås) till sin egen sida. Problem solved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *