Valets reklambyråer (uppdaterad)

2006 kommer att vara reklamtätt. Valet, mina vänner, valet. De olika partierna väljer lite olika sätt att börja att bygga upp sina kommande kampanjer: Miljöpartiet å sin sida väljer att satsa på en ny byrå: Svensson istället för Tank, som de använde sig av för fyra år sen.
Folkpartiet lämnar TBWA och börjar jobba med Le Bureau (update: Money, som själva kanske inte har världens bästa trackrecord ;) vad gäller byråande skriver om TBWA och Le Bureau), en relativt ny byrå startad av tidigare medarbetare just från TBWA. Socialdemokraterna har valt att jobba med Acne istället för Hjärtsjö medan moderaterna väljer Storåkers McCann och låter Sandberg Sandell hänga fritt.
Centern fortsätter att jobba tillsammans med Noremark Kommunikation – byrån som också skapade deras nya profil. Kristdemokraterna stannar också hos sin byrå, i det här fallet Branded. Vänsterpartiet har skapat en egen byrå: Valbyrån som tagit fram den nya logotypen och kommer att göra valkampanjen för partiet.
Junilistan och F! verkar inte ha bestämt något ännu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *