Företag som missar sina relationer

En av de allra viktigaste sakerna inom marknadsföring är att sköta sina befintliga kontakter med kunder och potentiella kunder.

Det handlar om relationer. Och det är på relationer företagen lever av.

Det märkliga är att det fortfarande är många företag, organisationer och myndigheter som ger fan i att svara på mail och i telefon. Samtidigt lägger samma företag ner pengar på annan marknadsföring (och ger inte sällan sin reklambyrå skulden för att de inte får några nya kunder eller förlorar gamla).

För mig är det helt oförståeligt att inte sköta såna här saker. Vad är problemet med att skapa en policy för att alltid se till att svara på kunders kontaktförsök.

Bloggen Frihetens Vingar har blivit förbannad och startar en kampanj. Bra initiativ. Konsumentmakt. (via Barseblog)

Marketing Bytes Man skriver också om relationer men mellan företag och försäljare:

“However, keeping your word and returning phone calls to those who have a previous relationship that was valuable in the past is, in my mind, the correct way to conduct business even if the message is “Thanks, but no thanks.”.”

(MarketingBytesMan.com)

Related Posts

2 thoughts on “Företag som missar sina relationer

  1. lord Fredruk.

    Word. I Standardsverige behöver man inte svara på mail. De är inte viktigt. Man kan skita i dem. Men jävlar om man får ett brev. Då har någon ansträngt sig och då är det allvarliga saker det handlar om. Ridå.

  2. Pingback: Lars Olofssons teknikblogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *