Dress up eller dressa ner

Problemet att vara kreativ och att vara konsult är ständigt närvarande. I en artikel i USA Today (tipstack Bonedaddy) tas frågan upp:

“A young woman arrived for her job interview “wearing a short, short sundress, looked completely sunburned and windblown, had on a raggedy backpack and Birkenstock sandals. For an interview. When I interviewed, I wore a suit and tie and I combed my hair,” says Chris Massey, 24, who works at an advertising agency in Jacksonville.”

Det är väl antagligen en livslång diskussion som alltid kommer att vara mellan en äldre och en yngre generation. Själv har jag insett att en kavaj kan vara väldigt bra att ha på sig när jag möter kunder – eftersom jag ska representera en mer strategisk del av projekten.

Sen kan det också ha med att vår byrå är oerhört välklädd utan att bli bizniz.

Related Posts

3 thoughts on “Dress up eller dressa ner

  1. Dab

    Jag har shockat mer än en account exec genom att komma bättre klädd än dem till kundmöten (för då dammar jag av min Armani kostym!). Vanliga dagar in the creative department blir det kufiska jeans och t-shirts med spydiga tryck på. ;)
    Har alltid haft en “söka-jobb-outfit” (den senaste är kookai, man kan ju vara lite ledig här) som är “jag” men urtontusen mer proper. Pepitarutig figursydd kostym till exempel.

  2. Dab

    ….och en helt annan “regel” som jag faktiskt trodde fortfarande var regel var att om jag någonsin hade kjol på mig till jobbet, så hade jag alltid strumpbyxor. (usa) Det tycks ingen bry sig om numera faktiskt, man kanske kan gå barbent?
    Men aldrig kjol till intervju, allri allri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *