Chanel vann över sexbutik

Den exklusiva sexbutiken Coco de Mer i Covent Garden vars kläder, parfymer och vibratorer betingar höga priser (fråga till kvinnliga läsare: skulle en £1000-massagestav tillfredsställa bättre?) försökte att skydda namnet för flera produkter.

Men det satte Chanel stopp för. Det är namnet “Coco” som Chanel anser sig ha rätten till eftersom Coco Chanel grundade företaget och namnet används på en av företagets bästsäljande parfymmärken. Chanels varumärkesadvokater argumenterar också att “Coco” är nästintill generiskt för premiumkvalitet inom parfymer.

Det faktum att sexbutikens varumärke heter “Coco de Mer”, vilket kommer från en nöt i Söderhavet vars symbolvärde ligger i stark feminim symbol för fertilitet hjälpte inte. (Telegraph)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *