Howard Stern och den stora agendan

Howard Stern, radiovågornas enfant terrible, fick för ett tag sedan sparken från sitt pratprogram som sänts via Clear Channel Entertainment – en del av reklam- och mediakonglomeratet som i Sverige är mest känt för att vara störst på utomhusreklam. I USA har bolaget hela 1.225 radiostationer.

Stern fick bland annat kicken på grund av att han, som förut hjälpt Bush, kritiserat Bush. Men den officiella förklaringen handlar om “indecency” och många menar att det hela inte bara beror på Bush utan också att FCC fått skrämselhicka av Janets tuttkupp. Sterns svada som både kan uppfattas som rasistisk, sexistisk och plump har blivit för mycket för Clear Channel. Som Laura Berman på Detroit News säger: “Stern, a former Bush booster, is now using the power of his radio pulpit for effective political commentary. The actions of the government, and his former employer, are diverting him from his usual anatomical obsessions. He’s gone from crude commentator on women’s bodies to savvy civil libertarian. Ultimately, Stern may prove to be the FCC’s Moby Dick — the great whale who turns their boat upside down.”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *