Howard Stern och den stora agendan

En gömd agenda

Bortom alla diskussioner om“indecency” och fula ord finns det faktum att Clear Channel valt att ställa sig i de republikanska leden inför presidentvalen vilket inte är så konstigt då företagets VD John Hogan står Bushadministrationen nära och Clear Channels grundare Lowry Mays är personlig vän med både Bush Sr och Bush Jr. Rush Limbaugh, också en av Clear Channels radiofrontare, kan sitta lugnt i båten. (Läs olika tidningskommentarer hos BuzzFlash)

Men inte bara det – den amerikanska moralen, där sex och kärlek, nakenhet och kroppslighet ses som “indecent” men där våld, död och vapen anses som en del av frihetens eget land har kommit ännu en bit fram till herravälde över människor tänkande. Tyvärr ser man också drag av detta i Sverige, där diskussioner alltmer börjar se en sorts resignation över våldet i etermedier men upprörs över när två personer visas ha sex i Big Brother. Problemet är vem som har tolkningsföreträdet: i en fråga om eventuell sexism och att visa nakenhet går feminister, porrmotståndare och högerkristna hand i hand vilket skapar en oroväckande utveckling.

Emil Guilleromos sjuårings reflektion känns onekligen på sin plats: “Daddy,” she said, “that church channel is more dangerous than watching naked pictures.”

Artikeln publicerad först på bold.se

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *