Mer är inte alltid rätt

I en artikel som följer upp flytten av Slotts från Uppsala till Polen så skylls nedgången för varumärkets marknadsandel på klen marknadsföring. Det är säkert en bidragande orsak. Problemet är att gissningsvis är den starkaste orsaken konkurrensen med EMV och den prispress som DVH-kedjorna satt på producenterna av varumärkesprodukter. Många har tagits på sängen och, istället för att förflytta sin position, valt att försöka rejsa mot EMV-varorna när det gäller priser och liknande. Så ja – marknadsföringen är svaret men frågan är snarare om det handlar om att göra mer marknadsföring eller om att göra rätt marknadsföring: dvs. positionera om varumärket för att hitta andra nischer i konsumentmålgruppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *