Ett exempel på dåligt gjord hemläxa

Ibland blir det lite galet det här med varumärkesintrång. I en artikel jag hittade i min rss-läsare hittar jag ett sånt exempel: ett italienskt företag har slutligen fått sin överklagan nekad av PRV. Det hela handlar om det italienska varumärket Solidea som anser att den svenska kungens registrering av varumärket Solliden är ett intrång.

Det som historien visar är att det är av vikt att faktiskt göra sin hemläxa. Varumärket Solidea menar att Solliden surfar på deras goda namn. Och inser inte riktigt att Solliden för svenskar är mycket mer känt och inarbetat än deras eget namn. Tittar man på den enda svenska sajt som Solidea verkar ha: tahandombenen.se så är de själva inte så noggranna när det gäller att surfa på andra varumärkens goda namn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *