Det är inte så enkelt att vinna

Inom reklambranschen råder självklart samma avundsjuka som i andra branscher. Att vi sen råkar gilla att tävla väldigt mycket innebär att det finns rätt mycket snack om att “det alltid är de som sitter i juryn som vinner”. Ulrika Good från Goss (som vann i Cannes och som satt i en jury) berättar om den långa vägen till att vinna – och att juryarbetet knappast går att styra. Hon avslutar ganska krasst:

För att hamna i juryn måste man bevisa att man har någon kompetens inom området man ska bedöma. Det gör man lättast genom att ha vunnit något tidigare. Något som man förmodligen kommer fortsätt att göra även i framtiden. Det är den verkliga förklaringen till varför man ofta vinner när man sitter i en jury.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *