Kanalisation

Pool har gjort en (spam)fax-kampanj med en liten gerilla/stealthkryddning för Gröna Lund. Copywriter Jenny Åberg Hüttner:

säger att Pool inför kampanjen såg faxen som en ledig kanal.

(Dagens Media)

Att välja kanal innebär kanske ibland att fundera ett led till: om en kanal är “ledig” reklamplats så kan det bero på att någon antingen glömt bort den men också att den antingen är uttjatad eller, som i det här fallet: obsolet. Framförallt kan man lugnt säga att de företag som funderar över att fimpa faxen ges ytterligare argument för att dra ur pluggen efter Pools kampanj. Vilket innebär att man genom marknadsföringen dödar sin kanal. Sen kan man ju fundera över hela kampanjens bygge: hur stor är sannolikheten att en verklig “Jonas” skulle ge ut ett faxnummer till en brud han träffat?

Related Posts

One thought on “Kanalisation

  1. Pingback: Nya direkta möten » Researcher

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *