Lån, stöld eller inspiration

Badlanders är ett begrepp inom reklambranschen. Men det finns sånt som snarare något mer än att “inspireras”: det gränsar till stöld. Och bloggen You Thought We Wouldn’t Notice har dedikerat sig till att visa på olika sådana saker – där fr a street art plötsligt blir kapitaliserat av smarta (men inte så kreativa) producenter. (via Ytlig)

Adland länkar hit men ger ytterligare tips på sajter som jagar design och formgivning som inspirerats-väldigt-mycket av annat. Förutom Adlands eget gigantiska arkiv Badland så är finns det en sajt inriktad på likhet inom designområdet: Urban Counterfeiters. (Adland aka Commercial Archive)

Martin Gustafsson påpekar också att Vasakronans dansspot, gjord av SWE, är oerhört lik Fat Boy Slims Spike Jonze-regisserade video till Weapons of choice.

Och ja. Jag är böjd att hålla med om att det är en sjusärdeles badlander.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *