Viral tjuvjakt

Hos coloribus finns ett annorlunda sätt att använda sig av YouTube. En byrå från Nya Zealand gjorde en kampanj utomhus om en TV-serie. Tre stora påsar var satta på stortavlan, den ena med växter som ser ut som marijuana. Och självklart var det idioter som snodde det som de trodde var just riktig marijuana. Problemet var väl att reklambyrån satt upp övervakningskameror och använde det hela till en sorts viral form av tjuvjakt:

Också ett sätt att göra reklam.

Att det hela sedan verkar varit rätt så uttänkt, kanske till och med iscensatt, må vara hänt. Det är en bra story. Påminner lite om hur Farfar använde sitt klanteri för att skapa lite spinn.

TV-serien Weeds kommer i TV3 i höst.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *