Utan en sträng på stan

HiFi-klubben tänker göra lite gerilla-reklam i Stockholm, genom att låta musiker spela musik med dålig utrustning. Eller snarare med utrustning som inte är fullständig. Och då söker de musiker via Arbetsförmedlingen. bisonblog citerar ur deras platsannons:

Utanför en stortavla finns du på plats under särskilda överenskomna tider. Här spelar eller sjunger du en sång MEN det låter inte särskilt bra, dvs Bad Sound temat. Det är dock inte pga dig som det inte låter bra, utan gitarren du spelar på kanske saknar en sträng eller två. Om du valt att sjunga sången, så kanske kareokemaskinen är av sämsta tänkbara kvalitet.

Tanken var nog god men hallå: hur många kommer förstå att det faktiskt är reklam för musikutrustning och inte bara ännu en av alla dessa “vilja-men-inte-kunna”-gatumusikanter som är strösslade på alla tänkbara gågator? Om de verkligen skulle göra det riktigt – och faktiskt ha en “ren” koppling till sina produkter – borde de ställa upp DJ:s med dålig vinylnål, skitiga CD-skivor och spruckna högtalare (eller rakt av kassa dylika). Helt enkelt ett sunkigt soundsystem. Då vore de hemma. Då fanns det någon sorts bäring på deras kampanjtagline: “Bad sound kills good music”.

Som gammal musiker så undrar jag hur de tänkt när man i platsannonsen skriver: “Målgruppen ska höra att du är en duktig artist, men tydligt höra att det låter inte bra.” Say what?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *