Ökad detaljhandel

HUI spår en ökning inom detaljhandeln på sju procent i år i fasta priser och fem procent för 2007. Löpande priser tror man på en ökning på 6,5 procent i år och fem procent nästa år. Den svenska ekonomin beräknas öka med fyra procent i år och med 3,5 nästa år. Konsumtionen ökar med 3,2 procent i år och 2,8 procent nästa år. Inom detaljhandeln är försäljningsökningen bred, men sko- kläd, samt byggvaruhandeln utmärker sig. Skoförsäljningen ökade med 24 procent och klädförsäljningen med 17,1. HUI kan inte förklara denna plötsliga skovurm men gissar på att svenskarna helt enkelt blivit mer modemedvetna, samt att skobranschen förbättrat sina försäljningskanaler. (DN – Ekonomi)

Related Posts

One thought on “Ökad detaljhandel

  1. Mikael

    Först kom hela Sex and the City-skohysterin för tjejer och nu satsar Nilson Group stenhårt på att öka försäljningen bland män i Sverige, kan tänka mig att andra gör samma sak internationellt. Tror bara vi sett början på den trenden.

    Dock kommer detaljhandeln som helhet att få problem om boprisökningen, börsuppgången och konjunkturen avmattas framöver. Känns som att det drivit konsumtionen ganska mycket hittils.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *