Sökordsoptimering i print

Metro gör ett försök att flytta över sökordsannonseringen till printeditionen. Det hela fungerar precis som på nätet – en annonsör köper ett specifikt ord och får sedan sina annonser placerade vid de artiklar som innehåller de orden. Sakari Pitkänen förklarar:

Dagstidningar och print måste skärpa till sig och utveckla sina annonsaffärer, eftersom vi utmanas av allt fler annonskanaler. Det vore konstigt om vi skulle fortsätta med de annonsaffärer som vi hade innan de nya konkurrenterna dök upp.

5000 kostar ett ord och produkten finns endast tillgänglig på sport-, nöje- och featuresidor. Det hela är automatiserat i den mening att det bara är ordet som styr om annonsen kommer in – även om det är en negativ artikel. Detta menar Metro därmed räddar objektiviteten. (Dagens Media)

Det hela är onekligen ett vågspel för annonsören snarare än för Metro. Men onekligen en smart pedagogik.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *