Apple och Intel bråkar + Apple har snott reklamidén

Apple har lyckats att göra sin nya processorleverantör upprörda på grund av sin nya reklamfilm. I spoten förklarar Apple att Intel-processorerna blivit fria i samband med att de hamnat i Macintosh-datorerna. Helt enligt det koncept som Apple kört ända sedan sin klassiska reklamfilm 1984. Intels pc-kunder kallas i reklamfilmen för “tråkiga” (CNET News.com via PC för alla)

Spoten känns väldigt mycket “HAL” och “2001”. Och Apple fortsätter sitt starka koncept som “underdog” och premiumdator till skillnad mot “dull grey boxes”. Bra? Det får du avgöra själv.

Reklamgeeks runtom i världen har reagerat hårt – det är en “badlander” – reklamfilmen är väldigt lik en video av Postal Service. The Spunker ger möjligheten att enkelt jämföra dem. Läs också hos Adland (dock kommer jag för tillfället inte åt servern – Åsk, har Perle lärt sig krypa? ;))

Related Posts

5 thoughts on “Apple och Intel bråkar + Apple har snott reklamidén

 1. Jens Ljungkvist

  Oavsett vem som säljer Intels processorer så kommer de tjäna pengar. Intel har ju inget ansvar för hur deras kunder former sina lådor.

  Det riktigt roliga med denna reklam är att den har så många referenser.

  Ni som är gamla i matchen kanske minns Intels reklam för Pentium (låg nog i samband med reklam för Win95). Den visades på svenska TV och innehöll Intels tekniker som på löpande band skapade dessa fantastiska CPUer, det var party, alla dansade och de liksom fyllde CPUerna med multimedia, häftiga spel osv.

  Denna åtföljdes av en reklam då Apple släppte sin G3 processor. Då hade man en Intel-gubbe som fastnat i en disco-move eftersom han blev släckt av en brandman. Men spelar Disco Inferno och en berättar-röst som säger att “Apple would like to apologize for toasting the Pentium processor in public”. (Burn, baby burn).

  Så denna reklam har humor på så många nivåer, speciellt också för de av er som såg keynoten och på det sätt Intels VD kommer fram på scen (ljus och rök iförd samma dräkt som ni kan se i filmen.

  Nä, detta är bara en stunt för att inte deras andra kunder ska bli arga. Punkt.

 2. dabitch

  nej det är bara nån som DOSar min server ca två gånger i veckan de senaste tre månaderna. Jag brukar hinna stoppa anfallet, men inte nu då Perle behävde mig samtidigt.

 3. dabitch

  Det gäller inte bara mig, utan alla maskiner på en viss IP radda, nån i “kvarteret” har fått några scriptkiddies arga och regelbundet kommer det attacker. Inte roligt att jag bara råkar befinna mig i den raddan. *suck*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *