DiEgo nummer ett

Första numret av DiEgo fanns på bordet när jag kom hem efter en dag på byrån. Mina första intryck är inte positiva. DiEgo försöker vara allt på en gång. Det är livsstil, det är grabbiga grejer (med Lidbom från Vassa Eggen), det är ledarskapsskola, det är X-ironi, det är mode… ni förstår. Intrycket blir splittrat – DiEgo försöker vara Att:ention, Café, Radar, Bon (nåja), Chef och Shortcut på en gång. För mig personligen funkar det inte. Layouten lider av samma skada – det finns ingen riktig linje och bilderna känns väldigt mycket fanzine. Det är grå, gula och vita sidor om vartannat.

Nej, i min bok får DiEgo jobba hårdare för att tilta in sig bland favoritmagasinen.

Related Posts

6 thoughts on “DiEgo nummer ett

 1. Mattias

  Är det inte just det att de försöker för hårt som gör att det inte fungerar, jag håller verkligen med om att intrycket känns splittrat. De kanske borde fokusera hårdare?

  Jag undrade också varför Lidbom på Eggen inte skrivt en rad om Diego på sin annars så tidningskritiska blogg, nu fick jag svaret.

 2. Ulrika

  Är benägen att hålla med dig. Frågan är nog vilket magasin som kommer att läggas ner först, för trots allt vänder de sig till en begränsad läsekrets – och vårt land är inte stort.

 3. N|.

  Re: Mattias. Det har han. Nu.
  Re: Ulrika. Beror nog på. DI har satsat stora mängder pengar på fr a sin nya DI-TV. Om inte det slår väl ut lär det bli hårda puckar för alla andra magasin. Själv gillar jag DI Weekend och förstår inte riktigt varför DIego ska bli till. Att:ention har tagit upp gamla Industry Standard och Kapital-läsare + att Pontus Schultz (trots namnbytet) har en trogen skara tillskyndare.
  Re: Lidbom – jag gillar Att:ention. Den riktar in sig på entreprenörskap på ett mer genomgripande sätt. Visst finns det grejer och sånt i den men det är verkligen satt längre bak. Skillnaden är också att DIego känns “grabbigare” medan Att:ention lyckas balansera kvinnligt och manligt på ett väldigt bra sätt. Sen kan jag tycka att Att:ention också har en rätt rörig layout men den funkar, enligt min mening, bättre än DIegos.

 4. bstark

  Bläddrade igenom den lite snabbt. Den är helt klart spretig. Känns inte riktigt som de vet vad tidningens själ ska vara.

  De trummade mycket för Stureplans-artiklen, men för mig som inte bor i Stockholm är den helt ointressant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *