Missa inte utställningen om den kreativa revolutionen

På Volkswagencenter vid Norrmalmstorg, Hamngatan 13 i Stockholm pågår under juni månad en speciell utställning.

Det är Claes Bergqvist, författare (samlare) till boken “The Creative Revolution” som ställer ut delar av sin gedigna samling av annonser från DDB:s sextiotal och sjuttiotal.

Det är, enligt mig, kanske världens bästa reklam signerat Helmut Krone, Julian Koenig och självklart med Bill Bernbachs idéer om kreativ reklam som grund.

Claes Bergqvist, själv copywriter under många år, berättar att utställningen redan fått besök av många reklamgiganter från den svenska kreativa revolutionen; bland annat hade såväl Leon Nordin, Lasse Falk och flera andra från Arbmans-tiden kommit förbi och hälsat. Och Keith Bremer från DDBs huvudkontor kom inflygande enbart för att inviga utställningen.

En ny bok om Helmut Krone säljs också på utställningen vilket självt vore nog för en tripp till Norrmalmstorg. Liksom det faktum att Claes Bergqvist försöker finnas där så ofta han kan och det är en underbar källa till historia och anektdoter från svensk och internationell reklam.

Själv tänker jag verkligen försöka att åka in till Stockholm innan utställningen tas ned eftersom jag både gillar att prata med CB och älskar fr a Koenigs och Krones jobb för VW. Och att boken om Krone nu är verklighet är roligt, senaste gångerna jag träffat CB har det varit hans stora förhoppning.

Related Posts

7 thoughts on “Missa inte utställningen om den kreativa revolutionen

  1. Fredrik

    Tack för tipset! Jag går förbi där nästan varje dag på lunchen, men i bruset har jag missat att kolla in genom glasväggarna. Verkar besökvärt.

  2. Mattias

    Fast det är väl Creative Revolution som kostar 320 pix på hyllan? Jag uppfattadde det som att det var en ny bok som CB gett ut? CR har man ju sedan länge…

  3. Pingback: adland

  4. dabitch

    Å fan.. Precis som Mattias trodde jag vi pratade om den nya Helmut boken, och inte “creative revolution”…. Blev det fel nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *