Enough is enough

“Supersize me” har gjort sitt. Nu har både konsumenter och kedjor tröttnat på smalmatstrenden. Burger King lanserar en fettbomb på 730 kalorier till sina amerikanska kunder och Hardees lanserar “Monster Thick Burger” som innehåller 1400 kalorier. Pizza Hut kör på med en Full House XL Pizza. (Ekot. Läs också om det hos MSNBC)

Som trendanalytiker har jag bara väntat på det här – mottrenden. Diskussionen om snabbmatens farlighet, fetmans utbreddning och onyttigheternas kostnad går i grunden emot konsumentens självbestämmande. Människan har ett drag av nihilism och framförallt kommer denna fram när myndigheter börjar säga åt konsumenten att konsumenten tycker fel. Snabbmatskedjorna är inte sena att se det och göra vinst på det.

8 thoughts on “Enough is enough

 1. Patrick

  Jämfört med Big Macs 525 kcal och Big Tastys 838 kcal i Sverige, så var inte 730 kcal så hemskt. En 200-grams Lumberjack (baconburgare m ost) på Valhallagrillen i Stockholm borde kunna komma upp i nära 1400 kcal…

 2. Chadie

  Allt är relativt. Min yngste son har vuxit så han är hur smal som helst. Vi gör allt för att få i honom extra fett. Den där hamburgaren låter som ett bra tips. Sedan får vi väl komplettera med lite chips till teet på kvällen:)

 3. Joppe

  Det vidrigaste jag provade under mina studier i USA var white pizza (utan tomatsås, bara ost) med stuffed crust (ostfyllda kanter).

 4. Annica Tiger

  Var och väljer efter sin kroppshydda. Är man smal är väl dess fettbomber helt okey, förutom då kanske för blodfetterna.

  Men jag tycker att det är en dålig idé i alla fall. Med tanke på ungdomar och den ökande fetman hos dem.

  Annica

 5. åsk

  Precis, och spinkiga växande grabbar skall väl få i sig massor med proteiner så att de kan bygga muskler. Samt lite fett, typ, en mumsig omelett varje morgon. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *