Madison+Vine gav ölmärke första pris

I den första Madison + Vine “Battle of the brands” vann Rainer Brewing Company på grund av sin kreativa vändning av varumärkets nedgående popularitet.

Rainer Beer är ett gammalt, och i hemstaden Seattle känt, märke som råkade i “onåd” i samband med utvecklingen av mikrobryggerierna. Men med en återfunnen tejp med ölreklam och en genomtänkt strategi från byrån Cole & Weber/Red Cell och Alarming Pictures vände marknaden.

Andra finalister var Burger King och CP+R’s viralkampanj “Subservient Chicken”, Miller Lite och Sears minifilmer i samarbete med ESPN och Sega’s “Beta-7” som var en viralkampanj av det häftigare slaget.

Matthew Miller, VD för AICP (Association of Independent Commercial Producers) sammanfattar det hela med att alla finalister har jobbat med originalinnehåll och utan produktplacering för att få in varumärken i befintligt innehåll. (Ad Age)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *