Ett medialt köttberg

Av Journalistförbundets 17 484 aktiva medlemmar utgör de 20 procent. Journalister födda senare är fler: 50-talisterna utgör 23,5 procent av medlemmarna, 60-talisterna 28,5 procent och 70-talisterna 26 procent.
Många av 40-talisterna kan ha blivit förtidspensionerade och tagit avgångsvederlag. Någon sammanställd statistik hur många de är finns inte.
Att 40-talisterna i stort skulle vara en stor propp verkar inte heller stämma. Enligt Statistiska centralbyrån, SCB (31 december 2002), består 40-talisterna av 1, 2 miljoner individer. Men de som är födda på 60-talet är 69 000 fler än 40-talisterna och 50-talisterna är endast 21 000 färre.

(Journalisten.se)

Related Posts

One thought on “Ett medialt köttberg

  1. Sanna

    När man pratar om “medieproppen” så syftar man väl rätt ofta på att 40-talisterna, även om de inte är flest, i alla fall har de högsta positionerna i media. Bli kaffekokare på Expressen kan ju nästan vem som helst bli, men krimreporter eller redaktör? Knappast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *