Darling Elin redaktör för värsting-Vice

“Efter att Darling lagt ner fanns det egentligen bara en tidning jag ville skriva för och det var Vice. Vice är lite som Darling var och när de hörde av sig var det väldigt kul för jag visste verkligen vad det rörde sig om.”

Det säger Elin Unnes som tjugofem år gammal numera är chefredaktör för tidningen Vice – en riktigt galet icke-korrekt tidning som startade i Montreal och sedan flyttade fokus till New York.

Elin strösslar underbart politiskt inkorrekta citat i intervjun:

om att locka med naket i en tidning: “Argumentet är kanske ganska lamt men det finns en lockelse i nakenhet och jag tycker inte det är fel. Det kommer alltid att fungera för att sälja saker.”
om att tutt-fotografen Terry Richardsson jobbar för Vice: “Han gillar väl tuttar och det tycker jag är helt okej. Det som jag snarare kan reagera på är bilden av kvinnor i amerikanska sitcoms. Terry Richardsons uppskattning av bröst är mer ärlig än Monica Geller i Vänner som av någon anledning är besatt av städning. Karaktären är helt obegriplig och man fattar inte vad som driver henne. Hon är bara söt och snäll och verkar vara frigid.”
om Vice som reaktion mot politiskt korrekta ungdomsrörelser: “Så i stället för att resonera med de här människorna gör Vice tvärtom och försöker få de dem upprörda genom att bland annat använda politiskt inkorrekta uttryck.”
om grabbigheten på Vice: “Jag tycker inte grabbighet behöver vara fel, det var en grabbig stämning på Darling också. Det handlar mer om att förhålla sig krasst till saker och ting. Amy Kellner som skriver för Vice är sjukt grabbig och hon är värsta riot grrl-tjejen och dessutom lesbisk.”.

(Minou indirekt via mymarkup)

2 thoughts on “Darling Elin redaktör för värsting-Vice

  1. fido

    tycker elin verkar (undermedvetet?) gå in för att alltid verka öppen för allt-hur sjukt det än är-nån slags postradikalitet? gardera med kryss….
    det finns faktiskt saker som är dåliga i absolut alla sammanhang-hon vill testa gränser?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *