CP+B släpper IKEA

Byrån på branschens läppar Crispin, Porter + Bogusky avslutar sin tre år långa relation med IKEA, en relation som gett flera priser, bland annat ett Grand Prix i Cannes för “Lamp”.

“For quite some time, it has been clear to us that we do not share the same vision for Ikea’s business. While we pride ourselves on the longevity of our client relationships, we also believe that it is in neither parties best interest to continue this relationship. As of this time, we have decided to resign the account.”

Byråns pressmeddelande är, för att vara en kreativ byrå synnerligen strikt vilket antagligen speglar konflikten mellan byrå och kund. Bland annat flyttade IKEA sitt konto för kanadensiska marknaden till en oberoende byrå. Samtidigt har CP+B skaffat sig konton från Victoria Secrets, tidningen Maxim och Earthlink såväl som datorjätten Gateway. (Ad Age)

Related Posts

One thought on “CP+B släpper IKEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *