Ring mig när du klickat på länken

Företaget FindWhat.com lanserar ett nytt sätt att sökordsannonsera. Skillnaden är att istället för att peka mot ett företagshemsida pekar sökordet mot företagets kontaktinformation och FindWhat.com får betalt per samtal som rings utifrån den givna informationen.

Det hela bygger bland annat på en insikt om hur små- och medelstora företag fungerar: att de säljer mest i sin närmaste geografi. En rapport från Kelsey visar att uppåt 80% av de små- och medelstora företagen gör 75% av sin försäljning på lokal (geografisk) nivå.

FindWhat.com använder det vanliga auktionsförfarandet när det handlar om att köpa ett sökord, och minimumbetalning per samtal är cirka $2.

Analytiker menar att det här kan vara nästa stora format för marknadsföring online men att det åtminstone kan ta mellan två och fem år att få det att röra på sig. (MediaDailyNews)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *