Street-cred

Att vara streetsmart innebär att man försöker skapa en sorts “bad boy”, South Bronx-känsla.

Ett exempel är Electric Moyo, Nissans nya bilmodell som riktar sig mot unga. Deras hemsida (som nu tagits ner) byggde på ett street-smart bildspråk.

Ett annat exempel är Roxio som köpt Napsters varumärke och använder sig av “gerillamarknadsföring” för att skapa ett nytt värde i ett varumärke som dels varit borta ett tag och både varit hatat och älskat.

Gerillamarknadsföringen innebär att napster-loggon klistras ovanpå annan reklam – ett sätt som förut mest använts av mer undergroundmarknadsföring. Men reklamen som Napster klistrar på är deras egen – det är ingen annan som blir “lidande”.(Wired News)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *