Rosa ekonomin mindre skär?

Rolf van den Brink menar att den upphaussning av gaykulturen som gjorts i bland annat reklambranschen kanske inte är grundad i verkligheten. Gaypubliken är en viktig subgrupp, man kan räkna den till närmare sex procent av befolkningen men nya studier visar att den inte är exceptionellt köpstark. Det är en normalfördelning även här.

“Gaypopultationen är en “grupp som andra”, lyssnar på Kent, kliar sig i naveln, köper en Magnum och ordnar även i år korvosande vattenfestival.”

Hans slutsats är att gaypubliken inte är den subkultur som verkligen har ett utanförskap utan är mer och mer accepterad. För reklambranschen innebär det att man bör söka efter en annan subkultur att exploatera, där utanförskapet fortfarande är närvarande. (Dagens Media)

One thought on “Rosa ekonomin mindre skär?

  1. Pingback: Researcher » Kortisar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *