Nya akronymer

Min personliga upplevelse genom åren är att mitt internetliv och mitt analoga liv egentligen inte har något större skillnad. Jag läste en undersökning (letar länk) om att digital natives tenderar att uppleva att det inte är någon skillnad: allt är IRL.

Så varför ska vi välja att kalla det analoga livet för det “riktiga”? Idag är vi många som jobbar med andra personer mer eller mindre enbart med hjälp av digitala mediekanaler. De flesta av mina kompisar finns fysiskt långt bort men bara en skärmlängd bort i den digitala verkligheten.

Så mitt förslag till nya akronymer är:

  • IAL
  • IDL

Så kan vi låta IRL vara … livet.

Related Posts

3 thoughts on “Nya akronymer

  1. Pingback: JMW Kommunikation » Blog Archive » BEFRIAD ZON: Digital överbelastning?

  2. Pingback: JMW Kommunikation » Blog Archive » BEFRIAD ZON: Digital överbelastning

  3. Pingback: In the future | Researcher

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *