Bringéus

Jag skriver om Bringéus-affären på deepedition.com. Återkommer här med en mer ingående analys och diskussion runt employment branding, sociala medier och framtiden.

Uppdatering: En del andra i planningsfären och reklamsfären har skrivit om det.

One thought on “Bringéus

 1. Elias Betinakis

  Niclas, såg att du hade kommenterat på min blogg, men jag hade fel inställningar, så jag såg inte det förrän nu (så går det när man läser alla bloggar i rssen och aldrig som bloggar).

  Jag håller inte med som sagt.
  Precis som du och resten av bloggosfären och i stort sett alla tänkande människor, så är det HELT obegripligt och sjukt ondskefullt av Resumé att ge sig på en helt okänd prvatpersons privatblogg. På samma sätt som RvDBs attack mot din bild från DM var en störd överreaktion. Det är inte det jag säger.

  Det jag säger är att Procter & Gamble i media och i debatt ska försvara sina produkter och vad som händer dem som företag. Men att kräva av dem att de ska försvara yttrandefriheten i ett fall som det här är helt enkelt för mycket begärt tycker jag. Om Axel inte hade velat, så hade de inte kunnat sparka honm för det här. Att skriva en humorblogg tillhör inte grund för uppsägning, så det måste ha handlat om ngn form av överenskommelse.

  Om det hade gått några dagar till hade den här nyheten kunnat fortplanta sig till större media än Resumé och Dagens Media och då hade det inte varit kul för Procter & Gamble. Om jag var dem hade jag förmodligen gjort samma sak – jag hade pratat med Axel och sagt att det här inte funkar.

  Mesigt eller inte. Jag tycker att det ska finnas gränser för vad ett företag kan tåla eller ta. Eller ska vilja ta.

  ps och nu ligger nyheten på plats 3 och 4 på p&g sökning. De ska vara glada att det ite står procter & Gamble i rubriken, för då hade det smällt på det sökordet också.

  Elias Betinakis’s last blog post..Dreamteam 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *