En expert med musen i munnen


Dagens Media har utnämnt mig som “expert”. Jojo. De har fan inte höga krav ;). En habil artikel, roligt att det inte är bara the usual suspects som får uttala sig. Jag tycker att de fina orden från Myspace och Google-människorna är intressanta. Altruism? Yeah right.

Jag har lagt upp uppslaget som en pdf för oss som inte har råd med papperversionen av DM :)


Update: Rolf, chefredaktören, borde läsa på lite om transparens:

Hmm. Kul att du tycker våra artiklar om dig är intressanta. MEN, det är inte okej att lägga ut dem i fullt läsbart skick. Du har citeringsrätt, vilket innebär att du kan återge vissa stycken eller visa en mindre faksimil av artikeln. Däremot får du inte lägga ut materialet i sin helhet, såvida du inte vill betala för innehållet.

Detta gäller båda dina två publiceringar av vårt material.

Rolf van den Brink, chefredaktör för Dagens Media, 0708-20 82 94

Update: Det har blivit en jävla diskussion runt det hela. Dels här och på Jaiku.

Update: Jag har tagit bort bilden. RvdB har valt att fakturera mig 20k för den faksimil som visade att jag var glad över att få vara med i hans publikation. Diskussion pågår men jag ger mig. Jag har inga inkomster via mina bloggar utan väljer bort reklam för att inte bli beroende av den inkomsten. Nu hotas jag med att betala mycket pengar för en faksimil, en summa i storlek av vad DN och andra medier skulle få betala. Det har jag inte råd med. Just nu känns det mest som om jag vill klicka på delete av båda bloggarna.

Related Posts

6 thoughts on “En expert med musen i munnen

 1. lord Fredruk

  Det kunde väl förfan inte kallas “läsbart skick”. Men att Roffe snabbt som en råtta högg dig i strupen betyder kanske att han är en trogen läsare.

 2. tjompa

  Intressant. Ska läsa så snart jag får några minuter över. Men en mus i munnen. Snuskigt värre.

  Men. Bra jobbat van den Brink! Rätt ut sagt blir man så jävla matt. Tänk till lite innan ni slår på tangentbordet (och vakna gällande er kommentarsfunktion). Det är 2008 och världen snurrar allt snabbare. Inget är för evigt.

  tjompa’s last blog post..Hitta.se är min masterpimp?

 3. Pingback: Beta Alfa » Promenix, RvdB, sökmotorer, RSS och rekordstrejk

 4. Fredo

  Van den Brink, you can choose the red pill or the blue pill. Welcome to the real world.

  PS. Jag vill helst inte att du kommenterar detta efter klockan 22 då kommentarsfunktionen ligger nere.

  Fredo’s last blog post..Vår sak är er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *