Bambusing lunch


Så var testet över. Själv valde jag att göra lite fest runt det – käkade en kebabtallrik och tittade och lyssnade på Björn, Mattias och Sture från Briggen Tre Kronor. Lite som det ska vara när det är första gången som man testar något så här nytt så är det tekniskt strul vilket gjorde ljudet försvann. Tyvärr eftersom jag kunde ana att Sture hade en hel del intressanta idéer och tänker man på Bambuser-teknikens möjligheter känns den klockren för just en sån sak som Briggen Tre Kronor-projektet.

Björn Falkevik har sannerligen blivit en evangelist för olika möjligheter runt vloggande och mobil konvertering av sociala medier.

Det som slog mig var ändå att det är så lätt att använda gamla (beprövade) sätt även om formatet är nytt. I det här fallet var att hela den interaktiva delen i början försvann genom att Björn och Mattias satt upp “studion” i form av en klassisk one-way-talk studio. Det innebar att interaktionen med chatten tappades bort en del. Det som hände var att chattens deltagare började diskutera saker som inte riktigt hängde ihop med vad som sades. Sedan är det helt enkelt viktigt att inse att de som är med i “rutan” inte kan hålla längre “monologer” eftersom det hela bygger på en konstant dialog mellan de som är med i själva rummet men också tillsammans med de som deltar i chatten.

Här finns “eftersnacket” som visar lite av det som jag menar:

Hela onlinekonferenstestet kommer förhoppningsvis ut när Björn klippt färdigt från Snapz-filen (eftersom Bambuser ännu inte arkiverar inspelningar som görs via webcams).

Och jag måste säga att – om han lär sig att använda sin röst bättre :) – så verkar Sture vara en man med många intressanta åsikter.

3 thoughts on “Bambusing lunch

  1. Björn Falkevik

    Till mitt försvar måste jag säga att vi blev lite mer interaktiva längre in i streamen, men då kanske din propp hade gått! :-)
    Men för att vara allvarlig så är nog en del av problemet att man ändå hamnar i ett läge där det i bästa fall blir en panel debatt. Sedan är det ett problem att diskussionen mellan chaten och de som pratar ljud går i så olika tempon, det blir ett sånt tids glapp eftersom det går så mycket snabbare att prata än de flesta skriver, och det känns jätte jobbigt när man är Live och sitta tyst. Men nu har vi testat och jag är jätte sugen på att försöka igen. Med lite mer framförhållning och kanske en mer genomtänkt plan! Förslag på tema och format uppskattas. Första steget teknik nu är det dags att ta tag i de seriösa delarna!

  2. Niclas (admin Researcher) Post author

    jag ville ge mina infallsvinklar, utifrån mitt perspektiv. Det är ju det betatestning är till för :)

  3. Pingback: JMW Kommunikation » Blog Archive » BEFRIAD ZON: Presentationsångest kan drabba den mest vana …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *