Tankar runt formatöverflyttningen

Läser hos Vassa Eggen att printversionen av Modette går i graven. Olles analys är att det hela var ett pr-instrument för att höja statusen på modette.se. Själv är jag mer inne på att det är samma feltänk som gjorde att Drrling.se fick se sig finansiellt uttorkade efter att skapat en print-spinoff till sajten. Båda är exempel där man tänker att all information är flyttbar och inte beroende av själva medieformatet. Det tror jag är ett dumt sätt att resonera. Visst – visst innehåll är överflyttningsbart men samtidigt så påverkar formatet/kanalen som innehållet initialt skapas för själva produkten som kommer fram. En bloggpost är inte en artikel. Funktionaliteten och användningsområdet är skilda. Det finns också olika relevans i de olika kanalerna för målgruppen. De fyller samma behov men ur olika perspektiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *