Jag behöver er hjälp!

Jag ska göra en utställning om sociala medier, bloggar och virtuella världar för OmForm.

Jag behöver era fem cent runt missförstånd, misstolkningar och missuppfattningar om bloggande, Second Life/WoW, YouTube mm. Tanken är att utställningen/dokumentationen ska fungera som en sorts FAQ. Ni får gärna också ge “soundbytes” om hur sociala medier faktiskt kan förändra varumärket, marknadsföringen och fr a relationen mellan företag och kund.

Om ni vill och har möjlighet så skulle jag gärna ta emot en typ webcam-inspelning där ni berättar hur det virtuella livet påverkat ert liv – och hur ni tror att vardagen kommer att se ut i framtiden när det gäller sociala media, digital verklighet och internet: för er och för framtidens företag. Detta kommer att klippas ihop till en rullande åsiktsinput som tillsammans med en cambooth blir en sorts ytterligare dialog med seminariebesökarna.

Antingen kan ni skriva direkt i kommentarerna eller maila mig filmer och vanliga missförstånd: niclas/snabela/heimercompany/punkt/se

Related Posts

One thought on “Jag behöver er hjälp!

 1. Kalle W

  Missförstånd no 1 – “Digitalt nätverkande kommer inte ersätta/är inget bra substitut för gammaldags, hederliga relationer i verkliga livet”

  Låt oss nu, som traditionen påbjuder, lista alla former av kommunikationsteknologier som inte ersatte varandra – tv:n ersatte inte radion, datorn ersatte inte tv:n, bloggandet ersätter sannolikt inte tidningarna.

  Digitalt nätverkande och publicering ersätter inte – de kompletterar och möjliggör. I vissa fall verkar de också rubba balansen mellan de etablerade formerna för distribution av innehåll och media. Radion försvann inte när tv:n kom, men dess roll som ensam källa till underhållning undergrävdes kraftigt.

  Poängen med Blogger/Facebook/WoW/MySpace och hela fadderullan är att de erbjuder ett nytt sätt att träffa, umgås med och utbyta saker med personer i hela världen. Vi kan gissa fram och tillbaka kring vad de långsiktiga implikationerna av det blir, men det återstår att utforska.

  Riktiga fysiska relationer kan bli till fortsatta möten på Facebook och via bloggar när människor flyttar ifrån varandra. Kontakter som skapas i WoW, Second Life eller i diverse diskussionsforum kan utvecklas till gammaldags hederliga relationer i det riktiga livet. Avstånden minskar, vänner blir lättare att upptäcka och hålla kontakten med.

  Framförallt så verkar nätverkandets ålder leda till större möjligheter till eget entreprenörskap och hantverk – kolla bara in etsy.com eller http://www.kiva.org.

  Så snälla, sluta prata om vad allt det här kommer att “ersätta”. Everything changes, everything remains the same.

  Visionen av människor som för evigt sitter framför Facebook och Myspace och maniskt samlar på nya digitala vänner, i avsaknad av verkliga relationer, är på intet sätt överrensstämmande med verkligheten och rymmer rätt så mycket dold teknofobi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *