Uppmärksamhet ett annat sätt att mäta

En ny amerikansk undersökning om amerikanernas internetvanor visar på två viktiga saker: nyhetssajterna har inte alls den andel av uppmärksamheten hos surfaren som mer communitybaserade (myspace, msn, facebook) ((Jag tycker personligen att det är vettigare att prata om myspace som community än att den reellt är en ren “användargenererad” sajt.)) respektive e-handelssajter (amazon, ebay) faktiskt har. Enligt Compete.coms blogg ser översta listan ut som följer:

 1. myspace.com 11.9%
 2. yahoo.com 8.5%
 3. msn.com 3.7%
 4. ebay.com 3.7%
 5. google.com 2.1%
 6. aol.com 1.7%
 7. pogo.com 1.6%
 8. facebook.com 0.97%
 9. amazon.com 0.67%
 10. craigslist.com 0.64%

En annan sak som listan visar är också att nyttosajter ligger relativt högt, och företag som amerikanen i gemen har en relation med (bank of america, walmart etc.). Skillnaden med Competes Attention-metrics är att man räknar in tiden som besökaren befinner sig på sidan – något som är en parameter som tidigare inte så många listningar valt att använda sig av.

Although unique visitors and page views are critical pieces of the puzzle that is the web – these metrics often fail to accurately measure engagement on sites using technologies such as online video and AJAX.

(via JMW Kommunikation)

Related Posts

2 thoughts on “Uppmärksamhet ett annat sätt att mäta

 1. BjM

  Visst är det så att Myspace till stor del är ett community – men en stor del av materialet är trots allt användargenererat. Så frågan är vad som är rätt definition.

  BjM

 2. Dabitch

  Är det inte grundpoängen med communities att användarna ‘genererar’ matrialet? Tycker ofta att man hittar nya ord på gamla saker. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *