Vem ligger bakom thinkoutsidethebox?

Wass har grävt lite i reklamen “Thinking outside the box” (det märkliga med sajten är att den inte verkar fungera som den ska i Firefox) som rullar i svenska TV-kanaler och misstänker att det är en viralreklam för Volvo. Läs hans postning Reklam utan avsändare och lura på om det inte kan vara så. Det som gör det hela mer troligt är att Volvo förut faktiskt gjort “riktig” viral reklam (dvs. att inte som många andra avslöja det i pressmeddelanden).

Några av oss minns “Mystery on Dalarö” (läs om det på Adland – jag måste ha missat att skriva om det…) för några år sen där en film som sas vara gjord av en frilansfilmare tog upp mysteriet att ett stort antal personer på Dalarö samtidigt köpt en Volvo. Eftersom Edward de Bono uppenbarligen är medvetet inköpt så lär det ligga något stort bakom. Å andra sidan vore det lite förvånande om han lånar ut sitt varumärke till en bilfabrikant… Å tredje sidan är jobbar Volvo hårt för att vara framåt när det gäller innovation (exempelvis “kvinnobilen”).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *