The Return of the Jobs

Om man tittar på mängden av bokstäver som skrivits inför Steve Jobs keynote på CES så är förväntan inför kvällens avslöjanden större än vissa sekters väntan på Jesu återkomst. Och det är rätt fascinerande att ett varumärke har så stark kontroll över media, samtidigt som företaget knappast tillhör de ekonomiskt mest starka, vars operativsystem och datorer används av en liten del av befolkningen och vars produkter visserligen är designmässigt unika men också unika i att inte fungera. Apple är också företaget som många gånger tillhör de sämsta på att kommunicera med sina användare liksom valt att stänga in sina användare i vissa utvalda program eller sina egna märkesdatorer. Jobs har en aura av något messiansk i sig och Apple kan än en gång kapitalisera på två saker: sitt lovemark och att deras produkter främst används av media- och kommunikationsvärlden. Läs om den heta väntan på The Return of The Jobs hos BBC: Apple rumour mill in over-drive

NYT har en intressant artikel om hur Apple hela tiden lyckas att skapa buzz och genomslag inom konsumentprodukter – inte bara inom elektronik utan även inom andra segment: Phone Shows Apple’s Impact on Consumer Products (via Beta Alfa).

Related Posts

2 thoughts on “The Return of the Jobs

  1. Pingback: deep|edition » Ett äpple om dagen

  2. Pingback: deep|edition » Tjoho! Lite länkdumpning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *