Vigs kriminell? Kanske inte men jävligt billig.

Blaskan har skitit i det blå skåpet. I sin annonsbilaga har de plockat upp en hoper av reklambranschens nunor.

Problemet är att de uppenbarligen inte frågat personerna om de faktiskt vill vara med i reklam. Och Resumés advokat förklarar irriterat (efter att ha förklarat att det just är förbjudet att publicera någons namn eller ansikte utan att tillfråga personen) att

större delen av bilagan ett utdrag ur tidningen. Då är det annorlunda.

Resumé själva verkar ha noll koll eftersom annonsbilagans projektledare väljer att hänvisa till chefredaktören som gjort sig oanträffbar.

Michael Storåkers påpekar att han inte har blivit tillfrågad.

Snacka om att göra ett generalfel – att som reklambranschens organ inte tillfråga personer innan man gör använder deras ansikten i reklam bryter mot såväl PUL som mot ICC-reglerna.

1-0 till Dagens Media.

Att Resumé också gör reklam på Aftonbladet.se känns också rejält beigt, och onekligen kan man, precis som Beta Alfa gjort, fundera över hur fräscht varumärket Resumé känns som vilken nasartidning som helst.

Screen014.png

Och hur många byråer kommer inte känna sig jävligt dragna vid näsan när man år ut och år in betalar dyrt för blaskan, som man sedan kunde få så här billigt?

Related Posts

4 thoughts on “Vigs kriminell? Kanske inte men jävligt billig.

 1. David Hall

  PuL? Varför skulle den vara tillämplig i detta fall? Däremot är lagen om namn och bild i reklam det, som Dagens Media mycket riktigt skriver.

 2. Admin Researcher Post author

  [Comment ID #12144 Will Be Quoted Here]

  Enligt PUL får du inte använda namn (och bild) hur som helst. Enligt en strikt tolkning skulle varenda databas och varenda mail, varenda icke-utgivarbaserade tryckt skrift som skriver ett namn faktiskt kunna dömas.

 3. David Hall

  En strikt tolkning, ja. Men så strikta tolkningar görs som tur är inte, speciellt inte för okänsliga uppgifter i en tryckt skrift som inte lämpar sig för sökning. Med lagen om namn och bild i reklam behövs ju ingen strikt tolkning för en fällande dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *