Ett femtiotal

En ytterligare bild av hur den svenska bloggosfären ser ut får man via Knuff.se och den realtidslista över De 50 mest länkade bloggarna i Sverige. Researcher.se är inte med (däremot systerbloggen Deepedition.com) och märkligt nog är inte heller Adland med – fast den är antagligen mest länkat från engelskspråkiga bloggar om reklam.

För övrigt ser listan ut som väntat (idag ska tilläggas – eftersom Johans imperium av bloggmätning bygger på realtidsmätningar kan det självklart förändras). Nummer ett är Tjuvlyssnat som ju är ett (stulet) koncept och i mångt och mycket läsargenererat. På andra plats är ung vänsters tidigare ordförande Esbati och hans politiska kommentarer medan tredjeplatsen innehas av Karolina Lassbo.

Det man kan se är att, förutom Lassbo och Ett liv i exil (plats nummer 6), är det politiskt inriktade bloggar som är mest länkade (jag räknar Isobel till pseudopolitisk i detta fall). De mer modeinriktade kommer först på tolfte plats med Engla’s Showroom. Och Linda Skugge får nog hjärtsvikt av att bara ligga på femtonde plats efter att ha investerat så mycket kredd i att vara en av de populäraste svenska bloggarna.

Inom Researchers ämne finns ett antal bloggar på listan: redan på sextonde plats återfinns kollegan Beta Alfa. Det gläder mig eftersom det är en blog som Researcher numera hittar mycket innehåll hos. Kullin och Media Culpa återfinns på plats 23, vilket är kul eftersom Researcher och MC funnits ungefär lika länge – vi tillhör den där “gamla” bloggosfären… På plats 38 ligger relativt nystartade NMI och sedan kommer Martin Jönssons medie- och reklamblogg.

Related Posts

15 thoughts on “Ett femtiotal

 1. Lidbom

  En anledning till att t ex inte Adland finns med är ju att man måste lägga in en kod på bloggen för att få vara med på topplistan.

 2. Admin Researcher Post author

  Vad jag vet måste man bara pinga på Nyligen.se. Det där kodandet hör till Bloggtoppen och Bloggportalen – och de anser inte jag vara speciellt seriösa.

 3. Admin Researcher Post author

  [Comment ID #12340 Will Be Quoted Here]

  Intressant. Men för knuff.se behövs ping till nyligen?

 4. johan

  Nja, ping till nyligen.se gör bl.a. att knuff.se hämtar inlägg mycket fortare eller hittar helt nya bloggar snabbare, ping är absolut inget krav för att få vara med.

 5. HansK

  Tack för pluggen. Det är faktiskt lite kul att komma så högt upp i listan med tanke på att jag haltar mig fram på engelska. Det är bara den omöjlige Norberg som ligger högre, men han fuskar ju på svenska emellanåt.

  61% av Media Culpas besökare kommer för övrigt från andra länder, för den som är nyfiken.

 6. Dabitch

  Det är inte så konstigt att adland inte är med på mest länkade listan – få svenska bloggar länkar den som du säger. Inte ens du i den här postningen. Hahahaa! ;)

 7. Admin Researcher Post author

  [Comment ID #12350 Will Be Quoted Here]

  Jadajada. Jag länkade inte mina egna heller ju… :)

 8. Admin Researcher Post author

  [Comment ID #12352 Will Be Quoted Here]

  Fast enligt Johan så spelade det ingen roll…

 9. Dabitch

  Men dåså, så praktiskt så sliper man försöka komma ihåg det. Fast konstataterade vi inte nyss att inga svenska bloggar (utom du då, typ) länkar adland så det är ju inte så konstigt att den inta hamnar på mest länkade (av svensa bloggar) listan då, liksom?

 10. Admin Researcher Post author

  [Comment ID #12384 Will Be Quoted Here]

  Precis :)
  Å andra sidan – den enda du “skriver” om är Researcher :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *