Interaktiv outdoor tillsammans med mobilen

Det har funnits ett tag nu: interaktiva billboards med blåtand och radio. Och snart i Sverige:

Genom aktiv bluetooth-teknik som först söker av en zon och sen skickar information till mobiltelefoner i zonen kan stortavlor få liv. Främsta fördelarna med tjänsten är att budskap kan skräddarsys geografiskt och målgruppsanpassas, filmer och musik kan skickas snabbt och att tjänsten inte behöver förlita sig på en mobiloperatör.

I USA har det funnits ett tag: O2: trick or treat?, Window shopping and bluetooth marketing, Interactive posters for New Look, Ford billboards: look who’s talking now.

Jag är skeptisk till den något enkla “om telefonen är mottagen så får användaren ett meddelande om att det finns information att hämta ner”. Diskussionen om reklam handlar redan idag mycket om att reklam invaderar privatlivet.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *