Om man vill vara sig själv en stund

Norrlands Guld berättar att de ska göra en hel långfilm runt sin figur “Ingemar”. Enligt pressmaterialet som di.se använt ska Pontus Gårdinger spela huvudrollen och Henrik Schyffert skriver manus. Enligt Mats Wester, marknadsdirektör på Spendrups Bryggeri, är filmen budgetmässigt sett “en av årets största filminspelningar”. Dock vill han inte uppge hur stor budgeten. Och självklart är filmaffischen redan klar. Wester förklarar grundidén:

Idén är att visa på kontrasterna mellan Norrland och Stockholm, mellan det genuina och det ytliga. Det är ingen slump att Pontus Gårdinger ska spela Ingemar.

Det intressanta är dock att Spendrups nu bryter med DDB Sthlm för att låta Norrlands Gulds marknadskommunikation skötas av ett specialteam runt Paradisets förra VD Stefan Öström och som det verkar är också åkestam.holsts VD Göran Åkestam med på flera hörn.

Jag vill se filmen först innan jag tror att det här är något annat än ett marknadsföringsstunt. Det intressanta i artikeln är att Spendrups gör som flera andra stora reklamköpare: bygger sig ett “dream team” istället för att jobba med en specifik byrå.

Spendrups skriver själva en rejäl sväng om filmen.
Hela upplägget är dock ett klassiskt marknadsföringsstunt med mikrosajten www.lordagigen.nu och diverse överhettade övertalanden från Spendrups och Schyffert:

Förutom att göra en fantastisk film om Norrland och människorna där, så vill vi involvera så många som möjligt i projektet […] Vi kommer att ge alla möjlighet att följa filminspelningen under det kommande året; via vår blogg och via filmens fanclub Guld-klubben som båda återfinns på filmsajten.

Dock är det inte bara upplägget som andas marknadsföring: att det blir lite ofokuserat och det personliga blir lite opersonligt. Bland annat vet inte projektledaren vad han heter: skärmdumpen avslöjar.

One thought on “Om man vill vara sig själv en stund

  1. Pingback: deep|edition » Influens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *