Body Shop blir L’Oreal

L’Oreal köper Body Shop för 8,8 miljarder. Det hela är intressant utifrån ett varumärkesperspektiv eftersom L’Oreal knappast är kända för att vara speciellt intresserade av etisk makeup och liknande. Body Shop får också svårt att fortsätta hålla så hög svansföring. (Realtid.se via Manolo)

L’Oreal inser att hållbarhet ((Definitionen innefattar miljömässig, etisk och social hållbarhet – inte hur länge krämen håller sig…)) är en viktig trend. Indikatorer är exempelvis att psfk valt att starta en specifik blogg om design och trender inom eco-segmentet men också det faktum att just Body Shop under åren lyckats att hålla sitt varumärke rent – trots att det varit ett otal ifrågasättanden och mindre skandaler runt det. Vinnare är självklart L’Oreal. Body Shops varumärke kommer att förlora en hel del i värde, även om jag gissar att L’Oreal kommer att försöka hålla vattentäta skott mellan sig och BS för att inte investeringen ska tappa i värde.

7 thoughts on “Body Shop blir L’Oreal

  1. Pingback: Fyra nyanser av brunt » Blog Archive » L´Oreal köper Body Shop

  2. Pingback: Fyra nyanser av brunt

  3. Eva Guillén

    Det har väl alltid varit så då. Det är fascisterna som tjänar de stora pengarna….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *