En knapp till köp

Drömmen blir sann – åtminstone för amerikanska radioreklamköpare: att konsumenten med ett knapptryck ska kunna beställa det som annonseras. De två mp3-spelarna med satellitradiomottagare, Samsungs Helix och Inno från Pioneer, har en möjlighet till att “bokmärka” en låt man hör på radion och när mp3-spelaren sedan kopplas upp mot nätet kan man köpa och ladda ner just den låten. Det här är helt klart möjligt att bygga vidare på i nästa version av spelarna:

The next generation [after that] will be that if you want to hit that button for more information about that product you just heard described.

Att radio kan utvecklas till ett media för direkt kontakt mellan konsument och säljare är en bit bort men genom den digitala satellitradiotekniken mycket närmare. Och genom DVR-funktionaliteten och den digitala utvecklingen i övriga etermedia innebär att vi går mot en helt ny form av marknadsföring. (Ad Age kräver gratis reg.)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *