Spjuvrar

Ett företag vid namn Hedrup & Nordberg Consulting (H&N Consulting) har försökt att skriva om alla lagar efter att de fått det hett om öronen på grund av sin tjänst Blogrankers. Deras cease-or-desist brev innehåller så många felaktigheter och brott mot såväl affärssed som lagar som skyddar yttrandefrihet att det nästan är komiskt. En sökning hos bolagsverket visar att bolaget avförts, vilket innebär att de knappast kan gå runt och säga att de är ett juridiskt företag med de skydd som det innebär. Och att sedan mena att PUL är tillämpligt är dummare än något annat.

Det är tråkigt att bloggosfären ska behöva tampas med såna här dumheter.

Läs mer om Blogrankers-affären hos Suburbia | sv

13 thoughts on “Spjuvrar

 1. Någon

  Företaget heter inte “H&N Consulting” i bolagsregistret, utan efternamnen på dom två firmatecknarna är utskrivna. Något bloggrankers finns förstås inte. Sök på “VD:ns” efternamn så hittar du bolaget.

  Komiskt är det ju, onekligen, fast det är lite småtrist när dom pekar ut folk som brottslingar för arbetsgivare, affärskontakter, och leverantörer (jag känner till fall där dom mailat amerikanska företag och påstått att namngivna personer blivit “dömda av svenska myndigheter”, och att all tillgänglig information om personerna ifråga bör skickas till “H&N Consulting” för vidare befordran till svenska myndigheter…).

  Om detta någonsin hamnar i domstol så är det för att någon tröttnat och anmält firmatecknarna för förtal.

 2. Hugo

  Varför inte tala klarspråk? Bolaget heter Hedrup & Nordberg Consulting. Inga konstigheter med det.

  Btw, det heter väl ändå “cease-and-desist”?

 3. zoid

  Det roligaste är att de, som själva kallar sig “världsledande” inom internetbaserad marknadsföring, inte fattar att deras tomma hot bara leder till att ännu fler på internet får reda på att de inte verkar ha rent mjöl i påsen.

  Hade de bara erkänt eller varit tysta när de avslöjades som kommentarsspammare förra året så hade ingen kommit ihåg det idag. Nu har det här lett till att ev. nya kunder även, till exempel, får reda på att de har otroligt dåliga Amazon-omdömen för sitt andra företag Low Carbs Online Europe HB. Förtroendeingivande.

 4. Bengt

  Jag var en av de första att råka ut för blogrankers och stod emot. Inläggen finns fortfarande på min blogg. De påstår sig polisanmäla men det är bara tomma hot.

  Dessa är bara tomtar som har för mycket tid. De är inte värda att lägga ner tid på. Synd bara att jurister som Lassbo fortfarande använder tjänsten trots allt…

  Hon svarar inte ens på mail när man frågar varför hon använder Blogrankers. Hon tycker väl om trafiken gissar jag…

 5. Någon

  “Varför inte tala klarspråk?”

  Eftersom H&N skickar förvirrade hotbrev till alla som på något sätt kan knytas till de sajter där deras namn nämns så tänkte jag att det var upp till N| att avgöra om han ville ha sådana.

  Fast han är nog stor nog att kunna hantera sånt, förstås, och det är ju antagligen lite lättare att ignorera dom nu än det var i höstas.

  “Hon tycker väl om trafiken gissar jag…”

  H&N är ju onekligen 100% glamour. Fast låt henne använda vilka kassa gratistjänster hon vill; det är inte förbjudet att “göra dåliga affärer” i Sverige.

 6. N|. Post author

  berG. Det verkar ha blivit en väldigt kortlivad blogg den där allalikavärda… den finns inte längre…

 7. N|. Post author

  Bengt. Jag personligen gillar Karolina Lassbo och jag tror faktiskt att hon inte bryr sig så mycket om Blogrankers oavsett. Gissar att det är liten del av hennes trafik som kommer via den sajten.

  Det som är intressant är snarare att det är “vi” (du, Patrick, Jinge mfl) – den äldre blogosfären som intresserar oss för själva blogosfärens väl och ve – vi har varit med länge och varit med om att allt har byggts upp och oroar oss för hur bygget mår.

  Tror att Lassbo och andra, som kommit med i sfären i samband med bloggandets genomslag, helt enkelt inte har samma intresse av själva sfären. Det är ett format, inte en livsstil.

 8. Bengt

  N: Du har nog rätt, men jag tycker nog att det är en fråga om att syna vilka tjänster man använder…

  Jag skulle inte använda mig av en oseriös tjänst själv. Du har rätt i att det är ett format..och att det är vi som bloggat ett tag som bryr oss om helheten..

 9. N|. Post author

  Ise. Det hela börjar ta sig rent komiska proportioner när BlogR*nkers nu hotar med JK. Det är så dumt att det inte finns någon jämförelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *