Yahoo! köper del.icio.us

Google och Yahoo! kämpar om att vinna digitalt världsherravälde. Olika kreativa och funktionella företag blir uppköpta av de två stora: Google köpte Blogger och Yahoo! införskaffade tidigare fototjänsten Flickr och nu köper företaget också del.icio.us – en tjänst för att dela med sig av länkar. (Seattle Pi via Prylfeber)

Såna här uppköp leder sällan till att de olika tjänsterna eller varumärkena försvinner in i det stora utan fortsätter vara vad de tidigare var. Varumärkesstrategiskt kan det vara vist men det som jag personligen saknar är en funktionell sammansmältning. Finns det inte ytterligare sätt att sammansmälta Googles gigantiska sökindex med bloggandet på Blogger? Kommer Yahoo! att låta del.icio.us bli en del av deras sök-[[API]]? Det senare vore lysande – att låta de länkar i olika sökningar faktiskt få högre ranking beroende på antalet länkningar inom del.icio.us-universat.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *