Knife city ute “på riktigt”

Det verkar som vi var tidigt ute med “Knife City”. Förutom att det hela visade sig bli en viral som inte var menad att komma ut när Researcher hittade den, så har PR runt kampanjen först nu kommit igång. Byrån bakom kampanjen är brittiska Miles Calcraft Briginshaw Duffy och det är London Metropolitan Police som är beställare av vad som kan sägas vara en sorts antivålds-kampanj med lätta virala inslag. Kampanjen bygger runt reklamfilmen och en sajt itsnotagame.org – i en första fas tillsammans med infomercials via ett antal radiostationer (bl a KISS100 och Choice FM) med unga som målgrupp. Fas två innebär att personer kommer att dela ut DVD:s med “spelet” Knife City på stan.

“It’s a Trojan horse approach developed in partnership with Kiss and Choice which we are trying to play very low key to maximise impact.”

(MediaGuardian.co.uk kräver fri reg.)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *